Student

SöderS - Södertörns högskolas studentkår

SöderS är Södertörns högskolas studentkår. Vi kämpar för en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Hos oss finns oändliga möjligheter att utvecklas både som människa och i sin professionella roll. Förutom att förgylla studietiden och få vänner för livet, kan du hos oss få värdefulla erfarenheter och meriter inför arbetslivet. För SöderS står studenternas intressen i fokus.

Föreningsliv

SöderS många medlemsföreningar står med öppna armar för dig som student på Södertörns högskola. Föreningarna erbjuder såväl gemenskap som en plattform att arbeta för just det som du brinner för. Varför till exempel inte bjuda in en minister, skapa arbetslivsanknytning med hjälp av externa föreläsare, eller ordna en sittning och bara få skratta en kväll med dina medstudenter. Tillsammans blir vi starkare.

Förbättra din utbildning

Är du intresserad av att utveckla, förändra och förbättra din utbildning, står SöderS redo för att ge dig alla verktyg och stöd som behövs. Genom oss kan du få möjlighet att representera dina medstudenter och bidra till att föra in studentperspektivet i de beslutande rummen. Du kan även delta i vår workshop EduQ som ligger till grund för de frågor SöderS driver på högskolan för att förbättra utbildningskvaliteten och studietiden. Här kanaliserar vi tyckande till agerande.

Studentombud

Om du skulle stöta på problem under studietiden eller känna dig orättvist behandlad, är du varmt välkommen att kontakta våra studentombud. Hos studentombuden får du hjälp, stöd och juridisk guidning kring dina rättigheter och skyldigheter som student. Vi finns här för dig.

Medlemskap

SöderS arbetar för alla högskolans studenter. För dig som väljer att bli medlem får du dock många förmåner såsom tillträde till SSSB bostadskö, mängder av rabatter på exempelvis restauranger, vår andrahandsbokhandel, SöderS Pub, fester och evenemang. Dagen innan CSN när plånboken gapar tom bjuder SöderS dessutom sina medlemmar på gratis frukost eller fika.

Du kan enkelt bli medlem via vår hemsida soders.nu/medlemskaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller genom att besöka vår expedition i F-huset plan 5.

Besök oss i våra lokaler på plan 5 i F-huset eller på vår hemsida Soders.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen!

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-03-05