Student

SöderS - Södertörns högskolas studentkår

SöderS är Södertörns högskolas studentkår som har sina lokaler i F-huset på plan 5. Vi kämpar för studenten, för en högkvalitativ och rättssäker utbildning, för ett levande campus och en transparent studentrörelse.

Hos SöderS finns oändliga möjligheter att utvecklas både som student och i sin professionella roll. Förutom att förgylla studietiden och få vänner för livet, kan du hos oss få värdefulla meriter inför arbetslivet, feta rabatter och stöd i din utbildning.

För oss står alltid studenternas intressen i fokus. Besök oss gärna på vår webbplats: soders.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsliv

SöderS medlemsföreningar står med öppna armar för dig som student på Södertörns högskola. Föreningarna är en plattform att hänga med dina kurskamrater, få en gemenskap och engagera dig i just det du brinner för. Du kan till exempel bjuda in en minister för samtal, skapa arbetslivsanknytning med hjälp av externa föreläsare och anordna en sittning, standup-kväll eller andra festligheter med dina medstudenter. Tillsammans blir vi starkare, och har det så mycket roligare!

Här hittar du våra föreningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Förbättra din utbildning

Är du intresserad av att utveckla, förändra och förbättra din utbildning? Då står SöderS redo för att ge dig alla verktyg och det stöd som behövs. Vi tillsätter studentrepresentanter som för in studentperspektivet i högskolans beslutande rum. Alla studenter bjuds även in att delta i vår workshop EduQ, som ligger till grund för de frågor SöderS driver på högskolan för att förbättra utbildningskvaliteten och studietiden. Här kanaliserar vi tyckande till agerande – och din åsikt är viktig!

Intresserad av att bli studentrepresentant? Mer information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Studentombud

Om du skulle stöta på problem under din studietid eller känna dig orättvist behandlad, är du varmt välkommen att kontakta våra studentombud. Hos studentombuden får du hjälp, stöd och juridisk guidning kring dina rättigheter och skyldigheter som student. Vi finns här för dig.

Medlemskap

SöderS arbetar för alla studenter. Som medlem får du många förmåner såsom tillträde till studentlägenheter via SSSB:s bostadskö, skräddarsydda rabatter på exempelvis restauranger och butiker, billigare kurslitteratur i SöderS Andrahandsbokhandel, billigare utbud i SöderS Pub och rabatterade biljettpriser på SöderS evenemang. Dagen innan CSN, när plånboken gapar tom bjuder vi dessutom alla medlemmar på frukost!

Så bli medlem och få en guldkant på din studievardag!

Du kan enkelt bli medlem via vår hemsida soders.nu/medlemskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller genom att besöka vår kårexpedition i Infocenter. Har du frågor om ditt medlemskap eller andra allmänna frågor? Kontakta oss via info@soders.nu.

Välkommen till SöderS och studentlivet!

We are the student movement.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-06-21