Personer som letar böcker i bibliotekets hyllor

Ansök om talböcker och annan anpassad media

Vill du ha talsyntes på din egen dator och mobil? Alla SH-studenter kan kostnadsfritt ladda ner programmet TorTalk. Läs mer på sidan Talsyntes.

Har du en läsnedsättning som påverkar dina studier? Då har du rätt att få din obligatoriska kurslitteratur som talbok, punktskrift eller e‑text, beroende på vilken typ av läsnedsättning du har. Välkommen till Talboksservice!

Här kan du boka tid för en introduktion till anpassade medier. Mer information finns på sidan Bibliotekets hjälp och stöd till dig med funktions­nedsättning.

Om du hellre vill så kan du kontakta oss via e‑post till talbok@sh.se. Vi har inget direktnummer, men det går även bra att ringa biblioteket på 08608 4016 och lämna namn och telefonnummer till den som svarar så ringer vi upp dig.

Vem får låna? På Legimus kan du se om du har rätt till anpassade medier. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boka introduktion till anpassade medier

Om mig
Om mig
Jag är student på: * (obligatorisk)
Jag är student på:Jag vill helst bli kontaktad via:
Jag vill helst bli kontaktad via:Jag använder, alternativt vill börja använda: * (obligatorisk)
Jag använder, alternativt vill börja använda:Hur vill du ses?
Hur vill du ses?


Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Södertörns högskola är personuppgiftsansvarig. Du hittar mer information på sh.se/gdpr.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-04-25