Dela

Facebook Mail Twitter

21

maj

2024

Antireligiös rasism i skolan

Sverige är ett av Europas mest mångkulturella och mångreligiösa länder. Ingenstans är denna pluralism mer synlig än i skolan. Samtidigt uttrycker företrädare för religiösa minoriteter att just barn och unga är mest utsatta för rasism och att skolan ofta blir en arena för antireligiös diskriminering.

Välkommen till IMS webbinarium "Antireligiös rasism i skolan"

Sverige är ett av Europas mest mångkulturella och mångreligiösa länder. Ingenstans är denna pluralism mer synlig än i skolan. Samtidigt uttrycker företrädare för religiösa minoriteter att just barn och unga är mest utsatta för rasism och att skolan ofta blir en arena för antireligiös diskriminering.

Utifrån ett pågående projekt presenterar Claes Tängh Wrangel och Hassan Sharif, båda från Uppsala universitet, forskning om antireligiös rasism i skolan.

Moderator: Simon Sorgenfrei

Tid och plats

21 maj 2024, 10:00-11:00

Seminarium

https://sh-se.zoom.us/webinar/register/WN_jfX5hyNmRR-TxZKcok5LlA, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

IMS

Kontakt

Användbara länkar

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-05-06