Dela

Facebook Mail Twitter

Podd vill sprida kunskap kring politik och förvaltning

En ny podd från Södertörns högskola, Madestam & Lemne, vill sprida mer kunskap kring politik och förvaltning. En poddidé som Jenny Madestam haft i flera år och som hon nu förverkligar tillsammans med Marja Lemne.

– Det är väldigt roligt att äntligen kunna få göra det här tillsammans med Marja, säger Jenny Madestam, lektor på Södertörns högskola.

Student läser på en surfplatta

Podden vänder sig till en samhällsintresserad allmänhet som vill veta mer om politik. Och redan har två avsnitt hunnit släppas. Det första handlar om budgeten som släpptes för någon vecka sedan och det andra handlar om delat ledarskap.

– Det är roligt och en utmaning att få kommentera politik i nya medier och försöka nå ut lite bredare än vanligen. Min förhoppning är att vi når både en bred allmänhet och studenter men även till de som är verksamma i politik och förvaltning, säger Marja Lemne, lektor på Södertörns högskola

– De flesta får sin kunskap om politik från media men vet väldigt lite kring hur beslut fattas och vilka processer som ligger bakom. Vår tanke är att man helt enkelt ska få lite mer kunskap kring det, säger Jenny Madestam.

Tanken är också att i vissa avsnitt bjuda in andra forskare från Södertörns högskola och på det viset få ut aktuell forskning. Man öppnar även upp för en dialog med publiken.

– Vår förhoppning är verkligen att få reaktioner på det vi gör. Vi vill öppna upp för en dialog med oss och andra forskare och att man ska ha möjlighet att få svar på sina frågor, säger Jenny Madestam.

Här kan du lyssna på podden Länk till annan webbplats.

Mejla dina frågor och synpunkter 

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-10-03