Student

Studentbostad

Att hitta bostad i Stockholm är inte lätt, men det går. Du får räkna med att det tar lite tid, framför allt om du vill ha ett studentrum eller en studentlägenhet. Så var ute i god tid när du börjar leta bostad – gärna så snart du har sökt till högskolan!

Tips på att hitta bostad i Stockholm

Många studenter i Stockholm hyr bostad i andra hand, om de inte delar lägenhet med andra studenter eller bor inneboende hos privatpersoner. Tänk på att kollektivtrafiken i Stockholm är mer utbyggd än i många andra delar av landet, så även om du får bo en bit bort till en början fungerar det också.

  • Hitta bostad tillsammans. Hör dig för bland vänner och bekanta. Kanske finns det någon till som ska börja plugga i Stockholm. Att bo med andra är både ett billigare alternativ och ett sätt att få nya vänner.

  • Ett annat tips är att söka på Facebook-sidor efter studenter och personer som hyr ut sina lägenheter.

Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB)

Om du tänker studera vid Södertörns högskola kan du börja med att ställa dig i kö hos Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är den allmänna studentbostadskön i Stockholm. Du måste vara kårmedlem och registrerad på din kurs för att kunna stå i SSSB:s bostadskö. Undantag för detta ges första gången du ställer dig i bostadskön. Du kan då stå i kö i 90 dagar innan du uppmanas att bli kårmedlem. Observera att du efter dessa 90 dagar även måste vara registrerad på din utbildning. För mer information – kontakta Södertörns högskolas studentkår SöderS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller SSSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för regler kring medlemskap. Hur lång kötiden är hos SSSB varierar, men den är kortare för studentrum än för lägenheter.

Akademisk kvart

SSCO, Stockholms Studentkårers Centralorganisation, erbjuder en andrahandsförmedling av bostäder för studenter på akademiskkvart.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. SSCO kontrollerar alla annonser som läggs ut för att få bukt med bedrägerier och dylikt. Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå.

Kompisbo i Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.erbjuder konceptet KompisBo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som innebär att två vänner kan dela på ett förstahandskontrakt. Du anmäler intresse av lägenheterna via deras sida på Facebook "KompisBo" där de löpande utannonseras.

Colive

COLIVE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder coliving för dig mellan 20 - 35 år. I bostadskonceptet ingår ett privat semi-möblerat rum, tillgång till delade ytor i delningslägenhet samt loungeytor i bottenplan. Det ingår även wifi, hemförsäkring, el, vatten, städning av gemensamma ytor och tillgång till ett faciliterat "community".

Bo Tillsammans

Fyra studenter vid Linköpings universitet har startat Bo Tillsammans och tjänsten har kommit till Stockholm. Det är Sveriges första tjänst för att hitta och erbjuda kollektiv, rum eller rumskompis. Tjänsten fungerar som en annonsplats och matchningstjänst, genom att skapa en profil på botillsammans.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du leta bland bostadsannonser och hitta rumskompisar.

Övriga

Stockholms Stads Bostadsförmedling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Heimstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Haninge Bostäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
HSB (bostadsrätter) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Telge bostäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Homii.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hyreskollen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kvalster.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Samtrygg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sofielund (lägenheter i Flen och Malmköping) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-05-22