Södertörns högskola övergår till distansundervisning - ingen undervisning i högskolans lokaler från och med onsdag 18 mars.

Regeringen rekommenderade den 18 mars att alla högskolor och universitet går över till distansundervisning. Södertörns högskola har följt rekommendationen och ingen undervisning sker i högskolans lokaler tillsvidare, med största sannolikhet gäller detta hela vårterminen. Alla salsskrivningar ersätts med alternativ examinationsform under hela vårterminen. Studenter ombeds att ta del av information från respektive kurs eller program via Studiewebben. Medarbetare och studenter kommer in i högskolans lokaler med passerkort och både Infocenter och Biblioteket är öppna.

Uppdaterad:

2020-04-02

kl. 15:42

Stäng meddelande
Student

Studentbostad

Att hitta bostad i Stockholm är inte lätt, men det går. Du får räkna med att det tar lite tid, framför allt om du vill ha ett studentrum eller en studentlägenhet. Så var ute i god tid när du börjar leta bostad – gärna så snart du har sökt till högskolan!

Många studenter i Stockholm hyr bostad i andra hand, om de inte delar lägenhet med andra studenter eller bor inneboende hos privatpersoner. Tänk på att kollektivtrafiken i Stockholm är mer utbyggd än i många andra delar av landet, så även om du får bo en bit bort till en början fungerar det också.

Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB)

Om du tänker studera vid Södertörns högskola kan du börja med att ställa dig i kö hos Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det är den allmänna studentbostadskön i Stockholm. Du måste vara kårmedlem och registrerad på din kurs för att kunna stå i SSSB:s bostadskö. Undantag för detta ges första gången du ställer dig i bostadskön. Du kan då stå i kö i 90 dagar innan du uppmanas att bli kårmedlem. Observera att du efter dessa 90 dagar även måste vara registrerad på din utbildning. För mer information – kontakta Södertörns högskolas studentkår SöderS länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstereller SSSBlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för regler kring medlemskap. Hur lång kötiden är hos SSSB varierar, men den är kortare för studentrum än för lägenheter.

Akademisk kvart

SSCO, Stockholms Studentkårers Centralorganisation, erbjuder en andrahandsförmedling av bostäder för studenter på akademiskkvart.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. SSCO kontrollerar alla annonser som läggs ut för att få bukt med bedrägerier och dylikt. Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå.

Kompisbo i Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstererbjuder konceptet KompisBolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som innebär att två vänner kan dela på ett förstahandskontrakt. Du anmäler intresse av lägenheterna via deras sida på Facebook "KompisBo" där de löpande utannonseras.

Bo Tillsammans

Fyra studenter vid Linköpings universitet har startat Bo Tillsammans och tjänsten har kommit till Stockholm. Det är Sveriges första tjänst för att hitta och erbjuda kollektiv, rum eller rumskompis. Tjänsten fungerar som en annonsplats och matchningstjänst, genom att skapa en profil på botillsammans.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du leta bland bostadsannonser och hitta rumskompisar.

Övriga

Heimstadenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Stockholms Stads Bostadsförmedlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tumba Centrumfastigheter ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Haninge Bostäderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hyresbostadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
HSB (bostadsrätter)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telge bostäderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-03-26