Björnkulla

Björnkulla är ett område med studentbostäder i Huddinge. Bostäderna är belägna i ett grönområde på gångavstånd, 10 – 15 minuter, från Flemingsbergs station och Södertörns högskola. Studenter bor i korridorer med delade kök, antingen i enkel- eller dubbelrum.

Karta över Björnkullalänk till annan webbplats

Hus
Park
Hus vinter
Hus vinter

Kollektivtrafik

Pendeltåg från Stockholms centralstation till Flemingsbergs station tar 19 minuter. Buss (704) trafikerar sträckan Flemingsbergs station – Björnkulla och Södertörns högskola – Björnkulla två gånger i timmen. Resan tar ca 5 minuter. Att gå till Björnkulla tar ca 15 minuter. För mer information om kollektivtrafiken i Stockholm: www.sl.selänk till annan webbplats

Skog
Gym

Om Björnkulla

Björnkulla är ett litet bostadsområde som ligger i fina omgivningar nära naturen. Området har skogspartier, en park, en skola, ett äldreboende, studentbostäder och ett vattentorn.

I Björnkulla finns ett friluftsområde med en fotbollsplan, en upplyst löparbana och skidspår samt ett utomhusgym. Det finns även ett gym i centrala Flemingsberg på mindre än fem minuters promenadavstånd från Södertörns högskola.

Det finns två mataffärer nära tågstationen i Flemingsberg, ungefär 15 minuters promenad från Björnkulla eller fem minuter med buss. Även Huddinge centrum som ligger nära, har affärer, banker och andra verksamheter.

Storlek: ca 27–48 kvadratmeter

Hyra: ca SEK 16,000-21,000* per person per termin. Hyran inkluderar vatten, värme, elektricitet och internet.

Ett delat rum består av ett rum som delas mellan två studenter vid Södertörns högskola. Rummet har en kokvrå och ett badrum. Varje korridor har ett fullt utrustade gemensamt kök och en tvättstuga.

Rum med säng
Rum med skrivbord
Kök
Badrum
Allrum med kök
Tvättstuga

Ett delat rum är utrustat med:

 • Två sängar med madrasser (200 cm x 90 cm)
 • Två skrivbord med skrivbordsstolar
 • Två skrivbordslampor
 • Två golvlampor
 • Två fåtöljer
 • Två bokhyllor

Rummet har mörkläggningsgardiner. Vänligen notera att handdukar, sängkläder, täcken och kuddar inte inkluderas i hyran samt att möblemang och väggfärger kan variera mellan rummen.

*Hyra för vårterminen 2021

Storlek: 17.5–25 kvadratmeter

Hyra: ca. 24,500-29,500* per termin. Hyran inkluderar vatten, värme, elektricitet och internet.

Det finns fyra byggnader med små enkelrum; varje byggnad har två korridorer med åtta studenter i varje korridor. Varje korridor har ett fullt utrustat gemensamt kök och det finns en tvättstuga på varje våning. Varje rum är möblerat och har ett eget badrum och kokvrå. Vänligen notera att möbler och väggfärger kan variera mellan rummen.

Rum
Kök
Badrum
Tvättstuga

Ett enkelrum är möblerat med:

 • Säng och madrass (200cm x 90cm)
 • Skrivbord och skrivbordsstol
 • En skrivbordslampa
 • En golvlampa
 • En fåtölj
 • En bokhylla

Rummen har mörkläggningsgardiner. Vänligen notera att handdukar, sängkläder, täcken och kuddar inte inkluderas i hyran samt att möblemang och väggfärger kan variera mellan rummen.

*Hyra för vårterminen 2021