Björnkulla

Björnkulla är ett område med studentbostäder i Huddinge. Bostäderna är belägna i ett grönområde på gångavstånd, 10 – 15 minuter, från Flemingsbergs station och Södertörns högskola. Studenter bor i korridorer med delade kök, antingen i enkel- eller dubbelrum.

Hus
Park
Hus vinter
Hus vinter

Kollektivtrafik

Pendeltåg från Stockholms centralstation till Flemingsbergs station tar 19 minuter. Buss (704) trafikerar sträckan Flemingsbergs station – Björnkulla och Södertörns högskola – Björnkulla två gånger i timmen. Resan tar ca 5 minuter. Att gå till Björnkulla tar ca 15 minuter. För mer information om kollektivtrafiken i Stockholm: www.sl.se Länk till annan webbplats.

Skog
Gym

Om Björnkulla

Björnkulla är ett litet bostadsområde som ligger i fina omgivningar nära naturen. Området har skogspartier, en park, en skola, ett äldreboende, studentbostäder och ett vattentorn.

I Björnkulla finns ett friluftsområde med en fotbollsplan, en upplyst löparbana och skidspår samt ett utomhusgym. Det finns även ett gym i centrala Flemingsberg på mindre än fem minuters promenadavstånd från Södertörns högskola.

Det finns två mataffärer nära tågstationen i Flemingsberg, ungefär 15 minuters promenad från Björnkulla eller fem minuter med buss. Även Huddinge centrum som ligger nära, har affärer, banker och andra verksamheter.

Storlek: 17.5–25 kvadratmeter

Hyra: ca. 24,500-29,500* per termin. Hyran inkluderar vatten, värme, elektricitet och internet.

Det finns fyra byggnader med små enkelrum; varje byggnad har två korridorer med åtta studenter i varje korridor. Varje korridor har ett fullt utrustat gemensamt kök och det finns en tvättstuga på varje våning. Varje rum är möblerat och har ett eget badrum och kokvrå. Vänligen notera att möbler och väggfärger kan variera mellan rummen.

Rum
Kök
Badrum
Tvättstuga

Ett enkelrum är möblerat med:

  • Säng och madrass (200cm x 90cm)
  • Skrivbord och skrivbordsstol
  • En skrivbordslampa
  • En golvlampa
  • En fåtölj
  • En bokhylla

Rummen har mörkläggningsgardiner. Vänligen notera att handdukar, sängkläder, täcken och kuddar inte inkluderas i hyran samt att möblemang och väggfärger kan variera mellan rummen.

*Hyra för vårterminen 2021