Björnkulla

Björnkulla är ett litet bostadsområde i trevlig miljö. Här bor internationella och svenska studenter tillsammans i studentkorridorer med delade kök. Bostäderna ligger i ett grönområde med elljusspår och ett utegym. Med en 20 minuters promenad nås Södertörns högskola. Flemingsbergs station ligger bara 15 minuter bort och där finns flera mataffärer. Huddinge centrum ligger en station bort med pendeltåget och har butiker, bank, caféer, restauranger med mera.

Hus
Park
Hus vinter
Hus vinter

Kollektivtrafik

Pendeltåg från Stockholms centralstation till Flemingsbergs station tar 19 minuter. Buss (704) trafikerar sträckan Flemingsbergs station – Björnkulla och Södertörns högskola – Björnkulla två gånger i timmen. Resan tar cirka 5 minuter. Att gå till Björnkulla tar ca 15 minuter. För mer information om kollektivtrafiken i Stockholm: www.sl.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skog
Gym

Om Björnkulla

Björnkulla är ett litet bostadsområde som ligger i fina omgivningar nära naturen. Området har skogspartier, en park, en skola, ett äldreboende och studentbostäder. Ett vattentorn, beläget på en av områdets högsta punkter, syns från långt håll. I Björnkulla finns ett friluftsområde med en fotbollsplan.

Studentbostäderna ligger i fyra gula tvåvåningshus i trä. Alla de boende är studenter vid Södertörns högskola. I varje studentkorridor finns åtta enkelrum som delar på ett kök och en tvättstuga. Tillsammans ansvarar de boende för hela våningsplanet och det gemensamma köket brukar vara en naturlig samlingsplats där hyresgästerna ofta umgås.

Storlek: 17 kvadratmeter

Hyra: ca. 27 000 kr* per termin. I hyran ingår vatten, värme, el och internet.

Bostäderna är belägna i fyra trähus med två korridorer i varje. Varje korridor har rum för 8 studenter. Varje korridor har ett fullt utrustat gemensamt kök och det finns en tvättstuga på varje våning. Varje rum är möblerat och har eget badrum och pentry.

Rum
Kök
Badrum
Tvättstuga

Möblering:

  • Säng och madrass (200cm x 90cm)
  • En bordslampa
  • Garderob
  • Bokhylla
  • Skrivbord och skrivbordsstol

Observera att handdukar, sängkläder, täcken och kuddar inte ingår samt att möbler och väggfärger kan skilja sig åt mellan rummen.

*Hyra för vårterminen 2024.