Student

Studentekonomi

Som student har du ofta rätt till studiemedel från CSN, Centrala Studiestödsnämnden. Här har vi samlat information om CSN och tips på stipendier du kan söka.

CSN

Den vanligaste formen av studiestöd som du kan få för studier på universitet och högskola är studiemedel från CSN, Centrala studiestödsnämnden. Studiemedlet består av studielån, som ska återbetalas efter avslutade studier, och studiebidrag, som inte behöver återbetalas.

Information om hur du ansöker, hur mycket studiemedel du kan få och hur CSN betalar ut pengarna hittar du på CSN:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I samband med att du registrerar dig på Södertörns högskola får CSN uppgifter från högskolan om att du är antagen.

Kontaktuppgifter till CSN

Har du frågor om ansökan om studiestöd, utbetalning och återbetalning ska du kontakta CSN.

CSN:s hemsida: www.csn.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frågor om studiestöd och återbetalning via telefon: 0771-276 000

Se gärna CSN:s snabbguide om studiemedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Försäkringskassan

Du kan hitta information om vad som gäller om du exempelvis vill ansöka om bostadsbidrag eller blir sjuk under studietiden på Försäkringskassans studentsidor.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stipendier

Som student vid Södertörns högskola har du möjlighet att kostnadsfritt använda:

  • Global Grant
    Listar fonder, stipendier samt bidrag från svenska och utländska fonder och stiftelser. Logga in och sök via bibliotekets databaser. OBS! gratis endast på campus.

Länkar och Tips

  • stiftelser.lansstyrelsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas
  • si.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Svenska institutets stipendier för forskning, studier och besök i utlandet
  • internationalstudent.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Böcker som ”Stipendiehandboken” och ”Stora fondboken”
  • studentum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.allastudier.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har information om vad man bör tänka på vid ansökan.
  • Lavendlalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har just nu ett stipendium ett stipendium för hållbarhet
  • Kreditylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har just nu ett stipendium för studenter som läser ekonomi, juridik, statsvetenskap eller internationella relationer. Sista sökdag 31 mars.

Studentrabatter

Många företag erbjuder rabatter till dig som är student, och ofta krävs att du har ett Studentkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Mecenatkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Westudents.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Läs mer på deras hemsidor eller ta kontakt med studentkåren SöderS,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som också kan berätta mer om lokala rabatter.

Extrajobb

Många studenter väljer att ha ett extrajobb vid sidan om studierna.

Titta gärna in de extrajobb som finns att söka här på högskolan.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-03-22