Student

Studentekonomi

Som student har du ofta rätt till studiemedel från CSN, Centrala Studiestödsnämnden. Här har vi samlat information om CSN, studentrabatter och stipendier.

CSN

Den vanligaste formen av studiestöd som du kan få för studier på universitet och högskola är studiemedel från CSN, Centrala studiestödsnämnden. Studiemedlet består av studielån, som ska återbetalas efter avslutade studier, och studiebidrag, som inte behöver återbetalas.

Information om hur du ansöker, hur mycket studiemedel du kan få och hur CSN betalar ut pengarna hittar du på CSN:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I samband med att du registrerar dig på Södertörns högskola får CSN uppgifter från högskolan om att du är antagen.

Kontaktuppgifter till CSN

Har du frågor om ansökan om studiestöd, utbetalning och återbetalning ska du kontakta CSN.

CSN:s hemsida: www.csn.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Frågor om studiestöd och återbetalning via telefon: 0771-276 000

Se gärna CSN:s snabbguide om studiemedel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Försäkringskassan

Du kan hitta information om vad som gäller om du exempelvis vill ansöka om bostadsbidrag eller blir sjuk under studietiden på Försäkringskassans studentsidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stipendier

Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag som delas ut av olika anledningar. Det kan exempelvis vara för att finansiera utlandsstudier eller uppsatsskrivande. Som student vid Södertörns högskola har du möjlighet att kostnadsfritt använda:

  • Global Grant
    Listar fonder, stipendier samt bidrag från svenska och utländska fonder och stiftelser. Logga in och sök kostnadsfritt via bibliotekets databaser.

Andra tips där du kan hitta information om stipendier:

Studentrabatter

Många företag erbjuder rabatter till dig som är student, och ofta krävs att du har ett Studentkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Mecenatkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Westudents. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs mer på deras hemsidor eller ta kontakt med studentkåren SöderS, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som också kan berätta mer om lokala rabatter.

Extrajobb

Många studenter väljer att ha ett extrajobb vid sidan om studierna.
Kika gärna på de extrajobb som finns att söka här på högskolan.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-19