Forskningsprojekt och publikationer

Just nu pågår forskningsprojektet POLOR där syftet är att undersöka politiskt tänkande och beteende utifrån ett psykologiskt perspektiv. I ett större projekt undersöker vi psykologiska aspekter som kan relateras till politisk orientering i ny och äldre demokrati, med Lettland och Sverige som exempel. Vi intresserar oss för vad som är gemensamt och vad som skiljer sig åt för det politiska tänkandet i de två länderna och vilka psykologiska aspekter som ligger till grund för olika politiska orienteringar.

Lektor Maria Sandgren från Södertörns högskola är forskningsledare, deltar gör också: professor emeritus Henry Montgomery från Stockholms universitet och professor Girts Dimdins från Lettlands universitet i Riga. POLOR finansieras med medel från Östersjöstiftelsen. Läs mer om projektet i databasen för forskningsprojekt.

Publikationer

Publikationer från ämnet publiceras löpande på publikationsdatabasen DiVA. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projekt

Här publiceras löpande aktuella forskningsprojekt från Södertörns högskolas databas för forskningsprojekt. (Om listningen är tom finns det för tillfället inga aktuella projekt i databasen).

An Excellence Hub in Research, Education and Public Outreach

Reimagining Norden in an Evolving World (ReNEW)