Dela

Facebook Mail Twitter

Från och med den 22 april kan du hämta ditt examensbevis själv

För examen som utfärdas från och med 22 april och senare gäller att du får ett mejl och själv kan hämta ditt examensbevis i Ladok för studenter. Beviset kan hämtas när som helst och flera gånger.

Ladok är systemet som hanterar dokumentation av registreringar och resultat för högskolestuderande i Sverige. Från och med den 22 april 2024 ansluter högskolan till en ny funktionalitet i Ladok som innebär att hela processen kring examen – ansökan, utredning, bedömning, beslut, utfärdande av bevis med e-stämpel och arkivering – kommer att ske i Ladok.

När examen utfärdats får du som ansökt om examen automatiskt ett mejl och kan då själv hämta ditt examensbevis i Ladok för studenter. Beviset kan hämtas när som helst och flera gånger. Du kan även dela din examen och dess innehåll med externa mottagare via en kod. Mer information finns i mejlet som du får när din examen har utfärdats.

Läs mer om hur du ansöker om examen.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-04-17