Studieuppehåll & studieavbrott

Vill du avbryta dina studier eller vill du bara ta en paus ifrån studierna ett tag? För att göra detta behöver du fylla i en blankett i högskolans Infocenter. Vill du diskutera din studiesituation kan du alltid vända dig till en studie- och karriärvägledare.

Har du bestämt dig för att ta en paus från dina studier?

Det är inte säkert att uppehåll med platsgaranti alltid kan beviljas för den period du önskar, eftersom att alla kurser inte ges varje termin. Kontakta ditt utbildningsprogram eller kurs.

När du väl har tagit ditt beslut vänder du dig till högskolans Infocenter för att hämta en blankett. Du fyller sedan i den och lämnar den åter till Infocenter.

Har du bestämt dig för att avbryta dina studier?

När du väl har tagit ditt beslut vänder du dig till högskolans Infocenter för att hämta en blankett. Du fyller sedan i den och lämnar åter den till Infocenter

Om du vill diskutera din studiesituation får du gärna vända dig till en studie- och karriärvägledare innan du tar ett beslut.

CSN

Glöm inte att anmäla till CSN om du tar ett studieuppehåll eller avbryter dina studier så att du slipper bli återbetalningsskyldig. Du har nämligen enbart rätt till studieersättning under tiden du studerar.

På CSN:s hemsida kan du läsa mer om avbrott och uppehåll i studiernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster