Student

Studie- och karriärvägledning

Funderar du på att börja studera på Södertörns högskola? Är du redan student och känner ett behov av att prata om dina studier? Är du student som närmar dig examen och funderar på framtiden? Välkommen till studie- och karriärvägledningen!

Vilket stöd kan jag få av en studie- och karriärvägledare?

Till oss kan du vända dig till för att få stöd i dina funderingar om:

  • val av utbildning
  • val inom utbildning
  • att läsa fristående kurser och sätta ihop en egen examen
  • studiesituationen
  • karriär

Ett samtal med en studie- och karriärvägledare kan ske på olika sätt, genom individuellt samtal (fysiskt eller på telefon), gruppvägledning, kortare samtal i drop-in eller via mejlkontakt. Nästa drop-in period planeras till terminsstarten hösten 2020. 

Boka in ett individuellt samtal:

Med anledning av Coronaviruset tar vi i Studie- och karriärvägledningen inte emot fysiska samtal under perioden 16 mars tillsvidare, men kan erbjuda studenter samtalstid via telefon eller zoom. Vill du ta ditt samtal på telefon så ringer vi upp dig på angivet telefonnummer på utsatt tid för samtalet.

Om du vill ta ditt samtal via zoom så behöver du vara uppkopplad på en dator eller mobil med internet, webbkamera och mikrofon så att vi kan se och höra dig. Zoom är ett videokonferensverktyg där du blir inbjuden till videosamtal via länk. Är du intresserad av att boka ett samtal – fyll i vårt kontaktformulär med en förfrågan.

Kontakta oss för att få vägledning

 

Inför ett vägledningssamtal

Du kan förbereda dig inför ett vägledningssamtal genom att formulera dina frågeställningar, reflektera kring dina intressen och tänkbara mål, det vill säga vad du önskar att utbildningen ska leda till.

SH Karriär är Södertörns högskolas karriärportal som vänder sig till studenter och nyutexaminerade. Här kan du komma i kontakt med arbetsgivare och hitta alltifrån jobbannonser, praktikplatser, traineeprogram till aktuella tips på examensarbeten.

Du kan chatta med arbetsgivare, delta i virtuella karriärmässor och anmäla dig till interna och externa karriärevent.

Skapa din personliga profil för att öka dina möjligheter att hitta rätt jobb.

Kickstarta din karriär redan idag genom att registrera dig kostnadsfritt i portalen karriar.sh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-05-15