Student

Studie- och karriärvägledning

Funderar du på att börja studera på Södertörns högskola? Är du redan student och känner ett behov av att prata om dina studier? Är du student som närmar dig examen och funderar på framtiden? Välkommen till studie- och karriärvägledningen!

Vilket stöd kan jag få av en studie- och karriärvägledare?

Till oss kan du vända dig till för att få stöd i dina funderingar om:

  • val av utbildning
  • val inom utbildning
  • att läsa fristående kurser och sätta ihop en egen examen
  • studiesituationen
  • karriär

Ett samtal med en studie- och karriärvägledare kan ske på olika sätt. Du kan boka ett möte med oss för individuellt samtal eller gruppvägledning, eller ställa frågor via telefon eller mejl.

Har du allmänna frågor om studier kan du ta en första kontakt med oss via drop-in (under terminstid) eller via kontakformulär.

Boka in ett individuellt samtal:

Med anledning av Coronaviruset tar vi i Studie- och karriärvägledningen inte emot fysiska samtal tillsvidare, men kan erbjuda studenter samtalstid via telefon eller zoom. Vill du ta ditt samtal på telefon så ringer vi upp dig på angivet telefonnummer på utsatt tid för samtalet.

Om du vill ta ditt samtal via zoom så behöver du vara uppkopplad på en dator eller mobil med internet, webbkamera och mikrofon så att vi kan se och höra dig. Zoom är ett videokonferensverktyg där du blir inbjuden till videosamtal via länk. Är du intresserad av att boka ett samtal – fyll i vårt kontaktformulär med en förfrågan.

Aktuellt
Drop-in Våren 2021
Drop in kommer att ske via telefon. För öppettider för drop in se nedan.
Telefonnummer: 08-608 5060

Öppettider :

Vecka 15
Måndag 10:00–13.00
Tisdag 10:00–13.00
Onsdag 10:00–13.00
Torsdag 10:00–13.00
15/4 sista anmälningsdag för kurser
och program med start hösten 2021.

Vecka 16 – vecka 22
Måndag 12:00–13.30
Tisdag 10.00–11.30
Onsdag 12.00–13.30

Obs!
19/5 är drop in stängt på grund av konferens.

Eventuella förändringar i öppettiderna uppdateras här kontinuerligt.

Kontakta oss vid frågor eller förfrågning om att boka tid

När du kontaktar Studie-och karriärvägledningen via mejl eller kontaktformulär får du ett automatiskt mejlsvar från högskolans ärendehanteringssystem. Det betyder att ditt ärende är registrerat hos oss och att vi kommer att besvara dina frågor så snart vi kan. Du kan följa ditt ärende med hjälp av ärendenumret som du finner i mejlet.

 

Inför ett vägledningssamtal

Du kan förbereda dig inför ett vägledningssamtal genom att formulera dina frågeställningar, reflektera kring dina intressen och tänkbara mål, det vill säga vad du önskar att utbildningen ska leda till.

SH Karriär är Södertörns högskolas karriärportal som vänder sig till studenter och nyutexaminerade. Här kan du komma i kontakt med arbetsgivare och hitta alltifrån jobbannonser, praktikplatser, traineeprogram till aktuella tips på examensarbeten.

Du kan chatta med arbetsgivare, delta i virtuella karriärmässor och anmäla dig till interna och externa karriärevent.

Skapa din personliga profil för att öka dina möjligheter att hitta rätt jobb.

Kickstarta din karriär redan idag genom att registrera dig kostnadsfritt i portalen karriar.sh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-04-15