Uppdragsbeskrivning

Är du bra på att stötta och planera? Enheten för studentstöd söker flera studenter som är intresserade av uppdrag i höst!

Om uppdraget:

Som mentor stöttar du andra studenter med studieplanering och struktur. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring studieteknik och planering, och hjälper studenterna att hitta sin motivation.

En mentor arbetar för att en medstudent ska kunna bli så självständig som möjligt i sina studier. Du kommer att samarbeta med flera studenter och både ha kontakter som är tillfälliga och mer långsiktiga. Som mentor startar du upp och driver samarbetet framåt, utifrån studentens behov, förutsättningar och studiemål, till exempel genom att stötta studentens förmåga att:

  • tidsplanera och sätta delmål för uppgifter,
  • konkretisera och tolka uppgifter för att fokusera på rätt saker,
  • tydliggöra ramar och ge stöd i att komma igång/avsluta uppgifter,
  • prioritera vad som är viktigast just nu.

Meriterande/kvalifikationer/egenskaper:

Vi söker dig som:

  • är strukturerad, lyhörd och har lätt för att kommunicera
  • har god förmåga att självständigt kunna planera ditt arbete samt vana av att samarbeta,
  • har erfarenhet av möten med personer med funktionsnedsättning, som t ex ADHD, autism, dyslexi eller psykisk ohälsa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper så som strukturerad, tålmodig, pedagogisk, engagerad och kunna motivera andra.

För att söka detta uppdrag ska du studera på Södertörns högskola och ha minst en termins erfarenhet av studier.

Arvoderat uppdrag:

Detta är ett tidsbegränsat uppdrag som pågår under höstterminen 2024. Omfattningen är sex timmar i veckan. Du kommer själv att ansvara för att planera din arbetstid och förväntas kunna erbjuda både digitala och fysiska möten med de studenter som beviljats mentorsstöd.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp tillsammans med andra mentorer. Gemensam utbildning och regelbundna avstämningar ingår i arbetstiden, och en obligatorisk utbildningsdag sker den 21 augusti 2024.

Arvodet är 20 000 kronor för hel termins arbete, före skatt. Notera att uppdragsarvoden inte är pensions-, a-kassa- eller sjukförsäkringsgrundande. Arvodet utbetalas efter terminsslut i januari 2025.

Intresserad?

Mejla CV och personligt brev till mentor@sh.se senast den 30 april 2024.