Student

Boka sökhandledning

Vill du lära dig mer om att söka information och skriva referenser? Biblioteket erbjuder individuell sökhandledning både för dig som är student och personal på Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola.

Boka sökhandledning

Sökhandledningen är stängd för sommaren från den 24 maj. Vi öppnar igen till höstterminen! Behöver du hjälp med sökningar tills dess, så fråga gärna i informationsdisken eller mejla till biblioteket@sh.se.

-

Välkommen att boka en tid för sökhandledning Länk till annan webbplats.. Handledningen sker online via Zoom, om du inte själv väljer bort onlinemöte i bokningen. Tisdagar kan dock endast bokas för handledning online. Du får en bekräftelse via mejl när du bokat, och du kan även se din bokning i bokningsverktyget med länken ovan.

Det finns fem bokningsbara tider per vecka:

  • måndag 10.00-11.00
  • tisdag 14.00-15.00 (Endast handledning online)
  • onsdag 14.00-15.00
  • torsdag 14.00-15.00
  • fredag 10.00-11.00

Torsdagar ges även handledning online på drop-in mellan 12.00-14.00. Använd länken till bokningen så finns drop-in-länken tillgänglig där under öppettiderna.

För studenter

Sökhandledning erbjuds dig som är student vid Södertörns högskola (SH) eller Röda Korsets Högskola (RKH) och skriver uppsats eller liknande. Under tillfället arbetar du tillsammans med en bibliotekarie med att till exempel söka efter vetenskapliga artiklar. Det är ett pedagogiskt tillfälle med fokus på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand.

Var söker jag efter tidigare forskning till uppsatsen? Vad är en vetenskaplig artikel? Hur hittar jag bra sökord? Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser? Hur skriver jag referenser? Detta är några vanliga frågor från studenter som besöker oss i sökhandledningen. Välkommen att lära dig mer!

Lär dig mer

I bibliotekets sökguide kan du läsa mer om hur du gör effektiva sökningar efter vetenskaplig litteratur. Gå till sökguiden.

Vill du veta vad som kännetecknar vetenskapliga artiklar och andra vanligt förekommande texter inom högskolan? Läs mer om vetenskapliga artiklar.

Mer hjälp

Om du behöver hjälp med annat, till exempel att skriva texter eller strukturera ditt arbete kan du som är student på SH eller RKH kontakta Studieverkstan. Mer information om vad de kan hjälpa till med och hur du bokar en träff hittar du på sidan Studieverkstan.

För forskare

Biblioteket erbjuder även stöd till dig som är forskare, doktorand, lärare och övrig personal på SH eller RKH. En förutsättning är att frågan är kopplat till utbildning, forskning eller övrig verksamhet på högskolorna. Läs mer och boka på sidan om forskarstöd.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-05-30