Student

Boka sökhandledning

Vill du lära dig mer om att söka information och skriva referenser? Biblioteket erbjuder individuell sökhandledning både för dig som är student och personal på Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola.

Boka sökhandledning

Du är varmt välkommen att boka en tid för sökhandledning Länk till annan webbplats.. Handledningen ges via verktyget Zoom men du kan också välja att ha det på plats, skriv det i bokningen eller kontakta oss vid din bokning. När bokningen är klar får du en bekräftelse via mejl.

Det finns sex bokningsbara tider per vecka:

  • måndag 10.00-11.00 och 15.00-16.00
  • tisdag 14.00-15.00
  • onsdag 14.00-15.00
  • torsdag 10.00-11.00
  • fredag 10.00-11.00

Vid frågor om att söka litteratur och skriva referenser, vänligen kontakta biblioteket.

För studenter

Sökhandledning erbjuds dig som är student vid Södertörns högskola (SH) eller Röda Korsets Högskola (RKH) och skriver uppsats eller liknande. Under tillfället arbetar du tillsammans med en bibliotekarie med att till exempel söka efter vetenskapliga artiklar. Det är ett pedagogiskt tillfälle med fokus på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand.

Var söker jag efter tidigare forskning till uppsatsen? Vad är en vetenskaplig artikel? Hur hittar jag bra sökord? Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser? Hur skriver jag referenser? Detta är några vanliga frågor från studenter som besöker oss i sökhandledningen. Välkommen att lära dig mer!

Lär dig mer

I bibliotekets sökguide kan du läsa mer om hur du gör effektiva sökningar efter vetenskaplig litteratur. Gå till sökguiden.

Vill du veta vad som kännetecknar vetenskapliga artiklar och andra vanligt förekommande texter inom högskolan? Läs mer om vetenskapliga artiklar.

Mer hjälp

Om du behöver hjälp med annat, till exempel att skriva texter eller strukturera ditt arbete kan du som är student på SH eller RKH kontakta Studieverkstan. Mer information om vad de kan hjälpa till med och hur du bokar en träff hittar du på sidan Studieverkstan.

För personal

Biblioteket erbjuder även sökhandledning till dig som är forskare, doktorand, lärare och övrig personal på SH eller RKH. En förutsättning är att frågan är kopplat till utbildning, forskning eller övrig verksamhet på högskolorna. Du kan till exempel boka tid för att:

  • Fördjupa dina kunskaper om att söka och bevaka litteratur i samband med till exempel en doktorsavhandling, forskningsansökan, forskningsöversikt eller forskningsprojekt.
  • Allmänt uppdatera dig om relevanta databaser inom ditt ämnesområde.
  • Få en introduktion till referenshanteringsprogrammen EndNote och Zotero.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-08-15