Dela

Facebook Mail Twitter

Botkyrka kommun och Södertörns högskola i nytt partnerskap

Gemensam forskning, utbyte av kompetens och samverkan inom utbildningsprogram. Det är bara några frågor som Botkyrka kommun och Södertörns högskola nu samverkar kring i ett nytt partnerskap som inrättas i dag.

Student läser på en surfplatta

– Det är enormt kul att detta är igång. Att vi samverkar med akademin är helt centralt för att skapa synergier, så vi kan arbeta tillsammans för ett starkare, tryggare och mer hållbart samhälle, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun och Södertörns högskola har samarbetat under en längre tid i olika frågor, vilket inte minst är naturligt på grund av närheten till varandra geografiskt. Men nu tas alltså nästa steg i samarbetet och fokus är att växla upp arbetet för ett hållbart samhälle för kommande generationer. Det är i samspelet mellan utbildning, forskning och praktik som denna utveckling kan ske.

– Vi vill kunna ta detta till nästa steg, arbeta närmare varandra och mer långsiktigt. Det ska vara lätt att samverka och utbyta kunskap, säger Gustav Amberg, rektor Södertörns högskola.

I partnerskapet Länk till annan webbplats. som alltså inleddes i november 2020 kommer fokus vara att ta fram ny kunskap gemensamt. Bibliotekarieprogrammet är ett sådant exempel där både Södertörns högskola och Botkyrka kommun utvecklar utbildningsprogrammet för bibliotekarier tillsammans. Även personrörlighet där forskare och lärare på högskolan tillbringar tid hos kommunen för att utveckla verksamheten samt forskning och utbildning ingår i partnerskapet.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-12-02