Personer som läser en bok

Studera på biblioteket

Grupprum

Alla grupprum är stängda tills vidare. Resursrummet Länk till annan webbplats., för dig med läsnedsättning, håller öppet för en behörig användare åt gången.

Alla är välkomna till biblioteket, men vi är också en del av din arbetsplats om du är student på Södertörns högskola (SH), Röda Korsets Högskola (RKH) eller Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Här hittar du mer om hur du hittar en bra studieplats och om den IT-miljö vi erbjuder.

Om att studera på biblioteket

Biblioteket är en populär studieplats för studenter från hela campus. Tanken med biblioteket är att alla ska kunna finna en studieplats som passar deras behov. Därför erbjuder vi allt ifrån absolut tystnad i den tysta läsesalen till stora ytor för grupparbete på plan 5 och halva plan 6. På skyltar ser du vad som gäller just där du är. Vi har bokningsbara grupprum och en tyst datorsal med specialprogram.

Runtom i biblioteket finns också många stationära datorer som du bara kan slå dig ner vid och logga in på.

Om du behöver hjälp att till exempel hitta information eller skriva referenser så prata bara med någon i infodisken. Välkommen att studera på biblioteket! Här nedanför hittar du detaljerad information om allt som finns på biblioteket.

Rum

Alla rum som börjar på UB ligger i biblioteksbyggnaden. Den första siffran berättar vilket våningsplan rummet befinner sig på. Här hittar du mer information om hur du hittar till olika rum.

Hitta rätt i bibliotekets rum

Resursrummet UB 523

Resursrummet är till för dig med en funktionsnedsättning. Här kan du studera i lugn och ro och det finns stödprogram och skanner.

Tysta datorsalen UB 518

I Tysta datorsalen kan du arbeta i lugn och ro.

Infoverkstan UB 517

Infoverkstan används för bland annat sökhandledningar och talboksintroduktioner men alla kan använda rummet när det inte används av personal.

Studieverkstan UB 516

Ska du på handledning hos någon av lärarna på Studieverkstan? Du är det rum UB 516 du letar efter.

Vilrum

Om du skulle känna dig sjuk, illamående eller har huvudvärk finns det vilrum på högskolan som du kan använda.

Tysta läsesalen

Sätt dig i en fåtölj eller vid en skrivbordsplats och läs i lugn och ro.

Grupprum i biblioteket

På biblioteket finns 10 grupprum. Studenter på Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola får boka.

Bibliotekets IT-miljö

På biblioteket finns stationära datorer som alla kan använda. Wifi finns. Klicka på plussen för att se detaljer.

Dessa hittar du runtom i biblioteket, främst på plan 6. Samtliga datorer innehåller Office-paketet från Microsoft. Du behöver inte boka en dator i förväg.

  • Om du är SH-student loggar du in med ditt SH-konto.
  • Är du ny RKH-student får du låna ett gästkonto i infodisken mot uppvisande av legitimation. Är du student sedan tidigare kan du använda ditt SH-konto för RKH-studenter.
  • Om du tillhör allmänheten kan du få inloggningsuppgifter över dagen, ett så kallat gästkonto, som du hämtar i infodisken. Du måste vara minst 18 år och visa upp giltig legitimation. Observera att gästkonton kan ta slut eftersom vi har ett begränsat antal varje dag.

På biblioteket finns två trådlösa nätverk: Eduroam och SHGuest.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-08-20