Studenter som går i biblioteket.

Studera på biblioteket

Alla är välkomna till biblioteket, men vi är också en del av din arbetsplats om du är student på Södertörns högskola (SH), Röda Korsets Högskola (RKH) eller Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Här hittar du mer om hur du hittar en bra studieplats och om den IT-miljö vi erbjuder.

Om att studera på biblioteket

Biblioteket är en populär studieplats för studenter från hela campus. Tanken med biblioteket är att alla ska kunna finna en studieplats som passar deras behov. Därför erbjuder vi allt ifrån absolut tystnad i den tysta läsesalen till stora ytor för grupparbete på plan 5 och halva plan 6. På skyltar ser du vad som gäller just där du är. Vi har bokningsbara grupprum och en tyst datorsal med specialprogram.

Runtom i biblioteket finns också många stationära datorer som du bara kan slå dig ner vid och logga in på. I infodisken kan du som är student på SH eller RKH låna en laptop att använda över dagen.

Om du behöver hjälp att till exempel hitta information eller skriva referenser så prata bara med någon i infodisken, som alltid är bemannad. Välkommen att studera på biblioteket! Här nedanför hittar du detaljerad information om allt som finns på biblioteket.

Rum

Alla rum som börjar på UB ligger i biblioteksbyggnaden. Den första siffran berättar vilket våningsplan rummet befinner sig på. Här hittar du mer information om hur du hittar till olika rum.

Hitta rätt i bibliotekets rum

Resursrummet UB 523

Resursrummet är till för dig med en funktionsnedsättning. Här kan du studera i lugn och ro och det finns stödprogram och skanner.

Tysta datorsalen UB 518

I Tysta datorsalen kan du arbeta i lugn och ro.

Infoverkstan UB 517

Infoverkstan används för bland annat sökhandledningar och talboksintroduktioner men alla kan använda rummet när det inte används av personal.

Studieverkstan UB 516

Ska du på handledning hos någon av lärarna på Studieverkstan? Du är det rum UB 516 du letar efter.

Vilrum

Om du skulle känna dig sjuk, illamående eller har huvudvärk finns det vilrum på högskolan som du kan använda.

Tysta läsesalen

Sätt dig i en fåtölj eller vid en skrivbordsplats och läs i lugn och ro.

Grupprum i biblioteket

På biblioteket finns 10 grupprum. Studenter på Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola får boka.

Bibliotekets IT-miljö

På biblioteket finns stationära datorer som alla kan använda. Vi har också bärbara datorer som studenter på SH och RKH kan låna. Wifi finns. Klicka på plussen för att se detaljer.

Dessa hittar du runtom i biblioteket, främst på plan 6. Samtliga datorer innehåller Office-paketet från Microsoft. Du behöver inte boka en dator i förväg.

  • Om du är SH-student loggar du in med ditt SH-konto.
  • Är du ny RKH-student får du låna ett gästkonto i infodisken mot uppvisande av legitimation. Är du student sedan tidigare kan du använda ditt SH-konto för RKH-studenter.
  • Om du tillhör allmänheten kan du få inloggningsuppgifter över dagen, ett så kallat gästkonto, som du hämtar i infodisken. Du måste vara minst 18 år och visa upp giltig legitimation. Observera att gästkonton kan ta slut eftersom vi har ett begränsat antal varje dag.

Du som är student på SH eller RKH har också möjlighet att låna en bärbar dator över dagen. Datorerna lånas i infodisken och kan inte reserveras. Observera att datorerna måste återlämnas samma dag innan biblioteket stänger, i infodisken.

Om du är student på SH eller RKH med läsnedsättning kan du låna bärbara datorer med stödprogram under två veckor. Läs mer på sidan Bibliotekets hjälp och stöd till dig med funktionsnedsättning.

På biblioteket finns två trådlösa nätverk: Eduroam och SHGuest.

  • Är du student eller personal på SH kan du använda bägge, även om Eduroam brukar fungera bättre. Mer information finns på sidan Trådlöst nätverk (WiFi).
  • Är du student eller personal på RKH använder du Eduroam med dina inloggningsuppgifter från RKH. Mer information finns på RKH:s självbetjäningsportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Alla andra kan få tillfälliga behörigheter till det trådlösa nätverket på SH:s Kontakt- och MedieCenter mot uppvisande av giltig legitimation.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-11-25