Student

Medieteknik

Medieteknik är ett tvärvetenskapligt ämne som kombinerar teknik- och designperspektiv samt mänsklig interaktion med digitala medier. Vad betyder det? Jo, att vi fokuserar på tekniskt kunnande och digital formgivning ihop med kunskaper om människors behov när de använder digitala medier. 

Medieteknik är Södertörns högskolas näst största utbildningsämne. Vi erbjuder utbildningar på både grundnivå och avancerad nivå.

Vi håller i två kandidatprogram: IT, medier och design (IMD) och Spelprogrammet. På masternivå har vi det internationella programmet Användarupplevelse och design av interaktiva medier (User Experience and Interactive Media Design). Studenter som läst våra program blir bland annat interaktions- eller UX-designers, webbutvecklare, mediedesigners, speldesigners eller 3D-animatörer.

Utöver dessa program kan du läsa en rad fristående kurser hos oss, exempelvis grundkurser i medieteknik, digitalt foto och bildbehandling, e-boksdesign, att lära sig skriva för webben och att designa appar. Vår forskning rör upplevelser och användning av digitala medier, kritiska perspektiv på digital design samt framväxande medieteknologier, detta kan du läsa mer om på sidan Våra forskningsteman.

Kontakt

Medieteknik

Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

medieteknik@sh.se

Publikationer

Fler publikationer

Projekt

Fler projekt