Stolar i bibliotek

Lärarlyftet – historia

Kurs

Historia för lärare årskurs 7-9, 45 hp (1-45) - Ingår i Lärarlyftet II

45 hp

Höst

50%

Distans

Denna kurs ingår i Lärarlyftet med syfte att utöka behörigheten i ämnet historia. Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam lärare i årskurs 7-9.

Observera att du förutom att anmäla dig via antagning.se Länk till annan webbplats. behöver fylla i blankett från Skolverket och bifoga ansökan . Se mer under ”Varför ämnet?”.

Hur funkar högskolestudier egentligen?

Hur funkar högskolestudier egentligen?

En plats för nyfikenhet och ambitioner med utbildningar som förbereder för framtiden.

Stärkt lärarkompetens på arbetsmarknaden Efter kursen har du stärkt din lärarkompetens som behörig lärare i historia för årskurs 7-9. Läs om ämnets forskning
Distansstudier inom historia Kursen går på halvtid och är helt på distans. Du läser sex delkurser, varav tre har fokus på historiska epoker och tre är historiedidaktiskt inriktade. Även de epokbaserade kurserna innehåller didaktiska inslag som är anpassade till det historiska stoffet. Undervisningen består av självstudier av texter, skriftliga examinationsuppgifter och diskussionsseminarier via högskolans lärplattform.
Bredda din ämneskompetens och ämnesbehörighet Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksamm lärare och vill undervisa i historia på högstadiet. Du blir genom denna kurs behörig inom historieämnet. Fylls i inför ansökan: Kurser för lärare inom Lärarlyftet För lärare som bedriver undervisning i en fristående skola med waldorfpedagogisk inriktning