Vad ingår?

Mångsidig utbildning som ger dig möjlighet att skapa ett välfungerande samhälle

Programmet har ungefär fyra till åtta timmar lärarledd undervisning i veckan, på campus. Under övrig tid förväntas du läsa kurslitteratur, arbeta med inlämnings- och gruppuppgifter och genomföra större uppsats- och projektarbeten.

Under den första och andra terminen läser du kurser i offentlig förvaltning. Kurserna ger dig bland annat kunskap om den svenska förvaltningsmodellen, organisationsteori och relationen mellan politik och förvaltning. Du får också kunskap om olika dilemman i utövande av offentliga uppdrag samt om förvaltningens juridiska grunder. Till detta kommer kurser som handlar om demokrati och hur medborgare involveras, om ekonomi och styrning samt om ledarskap i offentliga verksamheter.

Inför din tredje termin på programmet får du välja ett breddningsämne – statsvetenskap, företagsekonomi, juridik, sociologi eller nationalekonomi – som du sedan läser under termin tre och fyra. Det går även att välja ett annat breddningsämne under vissa förutsättningar.

Under programmets femte termin skriver du bland annat en uppsats med inriktning mot offentlig förvaltning. Den sjätte och sista terminen utgörs antingen av en praktikkurs, under vilken du får möjlighet att praktisera dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats, alternativt ytterligare kurser i ditt valda breddningsämne.

Termin 1

Offentlig förvaltning A

Termin 2

Offentlig förvaltning B

Termin 3

A-kurs i valt breddningsämne: statsvetenskap, företagsekonomi, juridik, sociologi eller nationalekonomi

Termin 4

B-kurs i valt breddningsämne: statsvetenskap, företagsekonomi, juridik, sociologi eller nationalekonomi

Termin 5

Offentlig förvaltning C

Termin 6

Yrkespraktik eller C-kurs i valt breddningsämne