Varför programmet?

Med specialiserad medieteknisk kunskap mot många jobbmöjligheter

Det här är en utbildning för dig som vill jobba med medier och teknik utifrån ett socialt och mänskligt perspektiv. Utbildningen ger dig breda kunskaper inom ämnet medieteknik och dessutom fördjupade kunskaper inom designområdet med möjligheter att specialisera dig. Programmet passar både dig som kommer direkt från gymnasiet och dig som har studerat annat tidigare eller arbetat inom det medie- och informationstekniska området tidigare. För dig som vet vad du vill få ut av programmet och kanske redan nu har en bild av vad vill jobba med i framtiden ger utbildningen väldigt goda förutsättningar.

Inom programmet kombineras kurser om hur medie- och informationsteknik påverkar individer och samhället med praktiska moment som UX-design, interaktionsdesign, webbproduktion, mediedesign och grafisk formgivning.

Inom ramen för programmet arbetar du aktivt med samhällsfrågor och vår tids stora samhällsutmaningar är ett centralt tema inom utbildningen. Utbildningen har regelbundet gästföreläsningar med olika aktörer i samhället, och du arbetar ofta gentemot uppdragsgivare med verklighetsrelaterade projekt.

På programmet fick vi verkligen göra saker istället för att bara sitta och läsa om dem. Det var en bra blandning av teori och praktik. Mina lärare var inspirerande och hade intressanta tankesätt som ändrade min syn på design och medier. Stämningen på Södertörn var jättebra, det kändes öppet och modernt. De är inte fast i fyrkantiga akademiska regler vilket attraherade mig. Idag jobbar jag med interaktionsdesign på ett konsultföretag.

Sepideh Abbaszadeh, Interaktionsdesigner på CGI

Sepideh Abbaszadeh, Interaktionsdesigner på CGI

Alumn – IT, medier och design