Din framtid!

Bred kompetens för kvalificerade arbeten

IT, medier och design är utbildningen för dig som vill arbeta med medier och teknik utifrån ett socialt och mänskligt perspektiv. En av dina styrkor på arbetsmarknaden kommer vara det kritiska, innovativa och kreativa perspektiv som du får med dig från programmet. Som examinerad har du en bred grund i samtliga praktiska moment men även en styrka i att kunna reflektera och kritisera olika designbeslut.

I det digitaliserade samhället blir arbetsmarknaden efter utbildning inom IT, medier och design bara större och större. Detta program ger dig bred kompetens inom området medieteknik och det finns en stor mängd potentiella yrkesroller. Några exempel på arbeten du kan söka är User Experience (UX) designer, interaktionsdesigner, webbdesigner, informationsdesigner, mediedesigner, medieproducent och projektledare.

Vad gör tidigare studenter nu?

Studenter från tidigare årskullar har fått kvalificerade arbeten inom medie- och informationsområdet. De arbetar i regel som designers på olika sätt, till exempel som interaktionsdesigners, UX-designers, webbdesigners, grafiska formgivare eller produktdesigners. Utbildningen har hittills haft mycket god statistik över antalet studenter som fått jobb efter avslutad utbildning inom relevanta yrken och på passande arbetsplatser. Det finns med andra ord stora möjligheter att specialisera sig med en bred utbildning i grunden.

Idag arbetar jag med något jag verkligen brinner för: UX-design. Det handlar om att med hjälp av design skapa användarvänliga system och tjänster med användaren i fokus. Varje dag på jobbet får jag användning av det vi lärde oss på Södertörns högskola. Vi fick till exempel arbeta med ett jättehäftigt projekt ihop med Botkyrka kommun för att öka integrationen i samhället. Sista terminen hade vi dessutom praktik, vilket var väldigt värdefullt för att få in en fot i branschen. Jag gjorde praktik på Aktieinvest och designade Sveriges första aktiehandel med fokus på hållbarhet. Jag kan verkligen rekommendera programmet.

Sofia Nordqvist, UX-designer på̊ Valtech

Sofia Nordqvist, UX-designer på̊ Valtech

Alumn – IT, medier och design