Dela

Facebook Mail Twitter

Ny forskarpodd: Att byta arbetsspråk 

I Södertörns forskarpodd får vi denna gång möta Ingela Tykesson, lektor i svenska. Ingela har forskat om att byta arbetsspråk. Hur är det till exempel att sitta på ett callcenter i Moldavien och ta emot samtal från människor som beställer färdtjänst i Sverige?

Student läser på en surfplatta

- Just när utlokaliseringen av callcenter för färdtjänst gjordes, så fick detta väldigt mycket kritik. ”Skandalöst att pensionärer som hör illa ska kopplas till ett callcenter utomlands” uttrycktes till exempel, berättar Ingela.

Vilken språkutbildning fick då dessa som arbetade på callcentret i Moldavien? Och vilken språkutbildning fick de läkare som rekryterades i olika EU-länder för att jobba i Sverige? Och hur gick det för läkarna när de kom till Sverige efter 14 veckors intensivutbildning?

Detta och mycket annat berättar Ingela Tykesson om i månadens forskarpodd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Södertörns högskola.

Elin Wahlgren intervjuade och tekniker var Jim Andrews. Forskarpoddarna spelas in av studenter i samarbete med MT-Talks och Södertörns högskolas kommunikationsavdelning. Du hittar alla forskarpoddar på Södertörns högskolas kanal på Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Språk

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-01-22