Student

Studie- och karriärvägledning

Behöver du vägledning i dina studier eller inför att börja studera på Södertörns högskola? Har du frågor kring karriär och arbetsmarknad? Hos oss arbetar studie- och karriärvägledare som kan hjälpa dig med allt från frågor kring val av ämne och utbildning till möjliga karriärvägar.

Studie- och karriärvägledningen på Södertörns högskola utgår alltid från individen. Samtalet hjälper dig att utforska vad det kan finnas för möjligheter och du får en överblick över din situation och olika alternativ. Genom vägledningssamtalet får du verktyg att fatta väl underbyggda beslut kring studier och arbetsmarknad.

Du kan antingen boka en tid för vägledning eller gå på drop-in i högskolans studie- och karriärcenter. Du bokar en tid genom att mejla studier.karriar@sh.se.

Vad kan jag prata med en
studie- och karriärvägledare om?

Ett samtal med en studie- och karriärvägledare kan innehålla något av följande områden:

 • högskolans utbildningsutbud
 • dina val och alternativ under utbildningen
 • hur du sätter ihop en examen
 • behörighet till våra utbildningar
 • överblick över din studiesituation och planering framåt
 • information och vägledning kring studieavbrott/studieuppehåll
 • karriärplanering

Öppettider Studie- och karriärcenter
måndag och onsdag kl. 12:30-14:00

Avvikande öppettider
Onsdag 15 maj stängt pga planeringsdag
Onsdag 22 maj stängt pga konferens

Utökade öppettider

Kommande event

Inför ett vägledningssamtal

Du kan förbereda dig inför ett vägledningssamtal genom att formulera dina frågeställningar, reflektera kring dina intressen och tänkbara mål, det vill säga vad du önskar att utbildningen ska leda till.

I högskolans studie- och karriärcenter kan du träffa studie- och karriärvägledare på drop-in. Vi finns på entréplan (plan 5) i Moas båge.

I studie- och karriärcentret kan du få hjälp med följande:

 • Studie- och karriärvägledning
  Studie- och karriärcentret är till för dig som vill träffa en studie- och karriärvägledare utan att boka tid. Vänd dig till oss om du vill ha vägledning inom utbildningsval och arbetsmarknadsfrågor, stöd med din studieplanering och studieteknik, CV-rådgivning samt svar på funderingar kring antagning och examen etc. Vi kan också ge dig kontaktuppgifter till den studie- och karriärvägledare som arbetar specifikt med din utbildning så du kan boka tid för ett enskilt studie- och karriärvägledningssamtal.
 • Information om utbytesstudier
  Du som är intresserad av utlandsstudier kan kontakta de internationella handläggarna i studie- och karriärcentret. Alla högskolans studenter har möjlighet att studera utomlands under sin utbildning. Läs mer om utbytesstudier

Se Studie- och karriärcenters öppettider högre upp på sidan.

SH Karriär är Södertörns högskolas karriärportal som vänder sig till studenter och nyutexaminerade. Här kan du komma i kontakt med arbetsgivare och hitta alltifrån jobbannonser, praktikplatser, traineeprogram till aktuella tips på examensarbeten.

Du kan chatta med arbetsgivare, delta i virtuella karriärmässor och anmäla dig till interna och externa karriärevent.

Skapa din personliga profil för att öka dina möjligheter att hitta rätt jobb.

Kickstarta din karriär redan idag genom att registrera dig kostnadsfritt i portalen karriar.sh.selänk till annan webbplats

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-05-07