Dela

Facebook Mail Twitter

Plugga en kurs på distans i höst?

Vill du bredda din kompetens, komplettera tidigare utbildning, stärka din ställning på arbetsmarknaden eller fördjupa dig i ett intresse? På Södertörns högskola i Stockholm finns kurser i mer än trettio olika ämnen – ett femtiotal av dessa kurser ges på distans.

Student läser på en surfplatta

På Södertörns högskola studerar cirka 13.000 studenter på omkring 75 program och 320 kurser. Våra studenter berättar ofta att de upplever en närhet mellan lärare och studenter här, att de inte känner sig som en i mängden. De brukar också säga att de uppskattar högskolans lokaler och älskar biblioteket. Men att studera på plats på campus passar inte alla, och inte alltid.

Distanskurser höstterminen 2024

Vill du studera på distans i höst? På Södertörns högskola startar ett femtiotal distanskurser varav vissa sträcker sig över hela terminen eller läsåret medan andra är kortare.

I vissa ämnen kan du läsa A-kursen på distans. Inför höstterminen gäller det:

Du kan också läsa många kortare kurser på distans. Några exempel är:

Du hittar alla höstens distanskurser här Länk till annan webbplats. och söker via antagning.se. Sista anmälningsdag är måndag den 15 april! Observera att vissa distanskurser kan ha ett antal träffar på campus. Läs därför vad som gäller för respektive kurs.

Är du lärare eller polis och vill vidareutbilda dig?

För dig som är lärare startar i höst bland annat Lärarlyftskursen Historia för lärare årskurs 7-9 samt kursen Medie- och informationskunnighet för pedagoger.

Har du genomgått polisutbildningen och vill fördjupa dina kunskaper om brottsförebyggande och brottsutredande arbete? I höst startar kurserna Polisiärt arbete, praktiknära studier 1 och 2.

Söka omställningsstudiestöd via CSN?

Är du mellan 27 och 62 år, är etablerad och har en aktuell förankring på arbetsmarknaden? Då finns möjlighet att söka omställningsstudiestöd för studier via CSN. Läs mer om stödet på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och uppge studieort "Huddinge" om du söker stödet för utbildning vid Södertörns högskola.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-03-26